A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У СумДУ створять Центр наукового обладнання, де працюватимуть дослідники 4 вишів регіону

Опубліковано 31 липня 2018 року о 12:05

У Сумському державному університеті триває облаштування Центру колективного користування науковим обладнанням. Наразі його поповнили сучасним скануючим електронним мікроскопом, вартість якого складає близько 3,5 млн гривень. Відкриття Центру є частиною експерименту з оновлення лабораторної бази, яку нині здійснює МОН.

“Наразі університет отримав фінансування від МОН України для закупівлі скануючого електронного мікроскопу. Далі ми плануємо власними коштами оснастити прилад приставкою, що дозволить досліджувати хімічний склад напівпровідникових, металевих, біологічних, зокрема, наноструктурованих матеріалів на найбільш сучасному рівні”, - розповів начальник науково-дослідної роботи СумДУ Денис Курбатов.

Центр “Лабораторія матеріалознавства геліоенергетичних, сенсорних та наноелектронних систем” стане платформою для роботи над дослідницькими проектами та розробками вчених регіону.

Так, скористатися можливостями Центру зможуть дослідники таких вишів:

- Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка,

- Чернігівського національного технологічного

- Сумського національного аграрного університету

- Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка.

Новостворений Центр працюватиме як структурний підрозділ СумДУ.

Довідково. Наказом Міністерства освіти і науки України на базі вісьмох закладів вищої освіти створено Центри колективного користування науковим обладнанням. У них реалізовуватимуть державні цільові наукові та науково-технічні програми, проекти та експериментальні розробки. Також робота Центрів сприятиме розвитку міжнародного науково-технічного співробітництва.

Нагадаємо, що триває українська культурно-наукова експедиція до Ізраїлю, учасники якої досліджуватимуть фауну Середземного моря