A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У СумДУ провели День міжнародної співпраці, учасникам якого розказали про грантові та стипендіальні програми

Опубліковано 19 жовтня 2018 року о 16:53

У Сумському державному університеті провели День міжнародної співпраці, учасниками якого стали понад 200 студентів, викладачів та гостей вишу. Під час заходу їм розказали про переваги участі у грантових та стипендіальних програмах, а також надали практичні поради для успішної подачі заявки. Захід відбувся сьогодні, 19 жовтня 2018 року, у приміщенні СумДУ.

Захід пройшов у форматі двох паралельних секцій. Спочатку учасників ознайомили з напрямами міжнародної діяльності вишу та розказали про успішний досвід такої співпраці. Далі досвідчені українські та іноземні вчені розповіли про конкурси грантових та стипендіальних програм як-от ERASMUS+, Fulbright, DAAD тощо. Досвідом участі в міжнародних програмах  поділилися викладачі та студенти СумДУ.

“Задля залучення ширшого кола студентів і аспірантів до програм академічної мобільності в університеті створено відділ інтернаціоналізації вищої освіти. Сподіваємося, що сьогоднішній захід також сприятиме розвитку міжнародній діяльності у виші”, - підкреслив ректор СумДУ Анатолій Васильєв.

Нагадаємо, що вчені та студенти ХПІ проведуть безкоштовні майстер-класи та інтерактивні лекції для школярів.