A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Старобільську провели прессніданок щодо спрощеного вступу через освітні центри “Донбас-Україна”

Опубліковано 18 липня 2019 року о 11:27

Які терміни вступної кампанії, де можна отримати консультацію і які документи потрібні для вступу на бюджет. Про це розповіли фахівці МОН, Фонду “Відкрита політика” та переміщених вишів під час прессніданку в місті Старобільськ, що на Луганщині. Учасниками заходу, зокрема, стали вступники та студенти, які вже скористалися процедурою спрощеного вступу.

Спікери розповіли, що вступники, які проживають на непідконтрольних українській владі територіях, можуть вступати до українських вишів через освітні центри “Донбас-Україна” та “Крим-Україна” як без паспорта, шкільного атестата та ЗНО, так і з відповідними документами. Важливо, що  під час вступу через освітні центри прізвище кожного вступника з окупованих територій зашифровується.

“Робота центрів розпочалася 3 червня і триватиме до 27 вересня. Їхній перелік можна знайти на сайті Міністерства, також на сайті Доступна освіта. Крім того, навіть якщо вступники не зможуть подати документи в зазначені терміни, то у них є можливість вступити на контракт до 26 вересня, а після зарахування написати заяву про переведення на бюджетну форму”, - розповіла в. о. начальника відділу організаційного забезпечення та контролю МОН Ірина Кравчук.

Учасникам також розповіли про роботу “гарячих ліній”, де вступники можуть отримати консультацію щодо алгоритму дій, які потрібно виконати для вступу.

“Гаряча лінія Фонду “Відкрита політика” за ці роки отримала понад 30 тисяч дзвінків. З них майже 5 тис із неконтрольованих українською владою районів Донецької і Луганської областей, територій вздовж “лінії розмежування”. За період з січня до червня 2019 року надійшло понад 3 тис 329 дзвінків”, - зазначила виконавчий директор ГО "Фонд "Відкрита політика" Ірина Жданова.

Під час заходу запрошені студенти розповіли про свій досвід вступу через освітні центри, а також враження від навчання.

Організаторами прессніданку були ГО “Фонд “Відкрита політика” у співпраці з Міністерством освіти і науки за підтримки ЮНІСЕФ. Партнерами виступили Луганська обласна державна адміністрація, Луганський національний аграрний університет, Луганський національний університет імені Тараса Шевченка.