A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У СНУ відкрили майстерню FabLab, де допомагатимуть людям, що постраждали від конфлікту на Сході України

Опубліковано 11 лютого 2019 року о 16:48

На базі Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля створили творчий простір FabLab - тут проводитимуть інтерактивні заходи для соціальної та психологічної реабілітації людей, які постраждали від конфлікту на Сході України. Відвідати семінари зможуть викладачі, студенти і учні навчальних закладів з усього регіону.

Майстерню обладнали цифровими інструментами для практичних занять: 3D-принтером, лазерним та вініловим різаками, вишивальною машиною тощо. Використовуючи ці ресурси, тренери працюватимуть над розвитком особистісних компетенцій, соціальних і технічних навичок учасників заходів.

Нині у лабораторії вже провели кілька занять для дітей віком від 14 до 18 років. Під час майстер-класів вони дізналися про основи цифрового моделювання, принципи роботи обладнання, а також разом з викладачами СНУ ім. В. Даля виготовили іменні брелки та моделі літаків.

Проводити заняття на базі майстерні планують щонайменше тричі на тиждень.

Відкриття FabLab відбулось за проектом “Психосоціальна підтримка постраждалих від конфлікту дітей і дорослих”. Проект фінансується Міністерством закордонних справ Нідерландів та UNICEF Ukraine. Ініціатором відкриття майстерні у виші став Міжнародний фонд “Terre des hommes”.

Нагадаємо, що у ЖНАЕУ створили інформаційний центр ЄС, де вивчатимуть євроінтеграцію та політику.