A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У школах Київщини розпочалися обласні спортивні ігри серед учнів

Опубліковано 16 лютого 2023 року о 11:30


15 лютого 2023 року у Великій Димерці на Київщині уперше в Україні відбулася презентація фізкультурно-оздоровчого заходу «Учнівська ліга «Здорова Україна». До заходу залучили учнів та вчителів середніх шкіл Броварського району – першого із семи районів Київщини, де заплановано такі презентації.

Ігри учнівської ліги планують проводити з максимальним охопленням – залученням до фізичної активності учнів 5-х класів відповідно до модельної навчальної програми Нової української школи.

Ліга складатиметься з чотирьох етапів: «Ліга дружніх», «Ліга сміливих», «Перша ліга» та «Вища ліга», які відбудуться в закладах загальної середньої освіти Київщини з лютого до червня 2023 року.

Стартував захід у спортивній залі Великодимерського ліцею з ігор у доджбол, корфбол, петанк та регбі-5, де всі п’ятикласники об'єдналися в команди. На кожній зі спортивних локацій на учасників чекав учитель-суддя, який пояснював правила і проводив ігри. Мета ігор – олімпійський принцип «не перемога, а участь». Тобто важливою є фізична активность учасників.

Серед почесних гостей заходу – представники Міністерства освіти і науки України, Київської обласної військової адміністрації.

Також у Великій Димерці відбувся «Матч зірок» із флорболу, в якому команда педагогічних працівників закладу і керівництва територіальної громади зіграла з командою представників КОДА.

На семінарі-нараді представників громад і закладів освіти Броварського району, де головувала заступниця керівника Київської ОДА Жанна Осипенко, були надані роз’яснення щодо проведення обласного заходу «Учнівська ліга «Здорова Україна» в межах реалізації реформи Нової української школи в освітній галузі «Фізична культура».

Завершив презентацію майстер-клас для учасників семінару-наради зі спортивних ігор у доджбол, регбі 5, корфбол, флорбол, петанк та чирлідинг.

Партнером заходу став Міжнародний благодійний фонд «Parimatch Foundation» в Україні, який вручив учасникам комплекти спортивного високоякісного інвентарю.

Організатори заходу: Департамент освіти і науки Київської обласної військової адміністрації, Управління молоді та спорту КОДА, Київське обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Київський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів.

Фізкультурно-оздоровчий захід «Учнівська ліга «Здорова Україна» відбувся за підтримки Міністерства освіти і науки України, Комітету з фізичного виховання та спорту України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».