A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У селі на Рівненщині запрацював інклюзивно-ресурсний центр, де діти з особливими освітніми потребами отримуватимуть консультації та підтримку

Опубліковано 06 листопада 2019 року о 12:23

На початку листопада у с. Старе Село (Рівненська область) відкрили інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами. Це вже 23-й центр такого формату, який створили у регіоні.

Новостворений центр працюватиме на базі Старосільського навчально-виховного комплексу. Тут діти віком від 2 до 18 років зможуть пройти корекційні або розвиткові заняття, а їхні батьки — отримати консультацію щодо більш ефективного розвитку дитини. Для комфортної взаємодії спеціалістів із дітьми тут обладнали кімнату для групових психолого-педагогічних занять, а також кабінет лікувальної фізкультури.

Навчальні кімнати наповнили інтерактивним та сенсорним обладнанням, розвитковими іграшками, а також спортивним інвентарем.

Якщо батьки мають занепокоєння щодо розвитку дитини, то вони можуть звернутися за консультацією до фахівців центру. Далі працівники проводитимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку дитини і, за потреби, складатимуть індивідуальний план розвитку. Вони також змінюватимуть його і слідкуватимуть, чи відповідають поставлені у ньому завдання успіхам учня. Важливо, що всі послуги в центрі можна отримати безкоштовно.

Нагадаємо, що раніше новий ІРЦ відкрили на Львівщині.