A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У рівненській ОТГ створили інклюзивно-ресурсний центр

Опубліковано 01 квітня 2019 року о 14:19

На базі Млинівської гуманітарної гімназії, що на Рівненщині, відкрили сучасний інклюзивно-ресурсний центр. Це вже 18-й заклад такого формату, що створили в області.

Новостворений центр облаштували новими меблями, мультимедійною технікою, дидактичними матеріалами та тренажерами для занять лікувальною фізкультурою. Також навчальні приміщення поділили на зони для індивідуальної та групової роботи фахівців з дітьми.

Скористатися можливостями центру зможуть діти віком від 2 до 18 років. Планується, що з ними проводитимуть корекційні заняття, завдання для стимулювання інтелектуального розвитку, фізичні вправи.

“Нині в інклюзивно-ресурсному центрі вже пройшли комплексне обстеження 40 дітей. З вихованцями працюють три фахівці: вчитель-логопед, олігофренопедагог та 2 практичні психологи. Окрім того, в центрі надаватимуть консультації батькам дітей з особливими освітніми потребами”, - зазначила керівник центру Лілія Лук’янчук.

Фахівці ІРЦ також складатимуть індивідуальну оцінку розвитку дитини за кількома напрямами  - фізичний та психологічний розвиток, мовлення, навчальна діяльність. У разі виявлення у дитини особливих освітніх потреб, вони мають сформувати для неї індивідуальну програму розвитку. Користуючись цією програмою дитина зможе навчатися, приміром, в інклюзивному класі загальноосвітньої школи.

Нагадаємо, що на Буковині працює вже 13 ІРЦ.