A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У п’яти регіонах країни впродовж квітня-травня проведуть фінальні етапи конкурсів фахової майстерності – визначено дати та склад журі

Опубліковано 18 березня 2021 року о 12:56


У Сумах, Кропивницькому, Запоріжжі, Козятині (Вінницька обл.) та смт Головине (Житомирська обл.) проведуть фінальні етапи всеукраїнських конкурсів фахової майстерності серед учнів закладів профосвіти. Змагання відбудуться за п'ятьма професіями впродовж квітня-травня. Перелік закладів, де пройдуть практичні етапи, а також склад журі визначені наказом МОН, який підписав Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

«Торік фінал конкурсу було перенесено через нестабільну епідеміологічну ситуацію. Зараз, перш ніж ухвалити рішення, ми детально опрацювали з регіонами всі питання. Наприклад, узгодили, що практичні заняття проходитимуть із дотриманням дистанції між учасниками та з використанням  засобів індивідуального захисту – масок і рукавичок. Дуже важливо провести цей захід, адже для учнів це можливість продемонструвати себе, а ще – отримати стипендії більшого розміру», – розповів Сергій Шкарлет.

Конкурси проходитимуть за таким графіком:

  • професія «Перукар» – на базі Кропивницького професійного ліцею сфери послуг і торгівлі – упродовж 13-15 квітня;
  • професія «Електрогазозварник» – на базі Головинського вищого професійного училища нерудних технологій – упродовж 19-21 квітня;
  • професія «Штукатур» – на базі Сумського міжрегіонального вищого професійного училища – упродовж 21-23 квітня;
  • професія «Верстатник широкого профілю» – на базі Запорізького вищого професійного училища «Моторобудівник» – упродовж 13-16 квітня;
  • професія «Машиніст тепловоза», кваліфікація «Помічник машиніста тепловоза» – на базі Козятинського міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту – упродовж 5-6 травня.

За кожним напрямом затверджено склад журі, яке оцінюватиме якість виконання конкурсних робіт, дотримання техніки безпеки учасниками. До його складу традиційно увійшли фахівці-практики. Зокрема, за професією «Верстатник широкого профілю» до складу журі увійшли інженер-технолог АТ «Мотор Січ» та майстер механічного цеху ПрАТ «Запорізький електровозоремонтний завод», а за професією «Перукар» – двоє директорів салонів краси, технолог продукції для догляду за волоссям, власниця перукарні тощо. 

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України надало рекомендації для педагогів та батьків щодо безпеки дітей у цифровому просторі.