A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У прямому ефірі єдиного телевізійного марафону відбувся урок із профорієнтації «Обери професію своєї мрії»

Опубліковано 17 березня 2023 року о 11:35


15 березня 2023 року у прямому ефірі єдиного телемарафону відбувся Всеукраїнський урок із профорієнтації за участю провідних українських роботодавців. 

«Щоб допомогти виявити свої здібності й навички, що дозволять у майбутньому реалізовуватися за обраною спеціальністю, ми щорічно проводимо урок з профорієнтації у межах Всеукраїнського проєкту із профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії» для учнів 7-11 класів всіх шкіл України. Цю традицію започаткували у 2021 році і одразу потрапили до Національної книги рекордів. Ми були приємно вражені тим, скільки учнів разом з учителями дивилися прямий етер цього разу. Понад 2 тис. світлин розмістили учасники на найбільшій електронній дошці. Вочевидь і учням, і педагогам такий формат сподобався, тому ми прийняли рішення, що телевізійний урок з профорієнтації буде відбуватися щороку», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Під час уроку з профорієнтації підлітки дізнались, які умови праці пропонують роботодавці у різних сферах під час війни: агрогалузь, IT, креативна індустрія та робочі професії. Також учасники з‘ясували, якими навичками та знаннями потрібно володіти, щоб успішно працювати. 

«Під час навчання у школі учням потрібно буде визначитися, куди далі піти вчитись і ким працювати у майбутньому. Для свідомого вибору подальшої траєкторії навчання та побудови кар’єри ми розробили надійний помічник – профорієнтаційне тестування на основі штучного інтелекту, яке допоможе індивідуально кожному підлітку визначити, які професії саме йому підходять найкраще, відповідно до його здібностей. А ще можна проконсультуватися у професійного кар’єрного радника, навчитися, як правильно скласти резюме тощо. Також не виходячи з дому, учні відвідують найкращі компанії України завдяки онлайн-екскурсіям. Вони ознайомляться з понад 100 професіями, які чекають їх після завершення навчання, завдяки мультимедійним урокам у міжнародному форматі SCORM. Ми сподіваємося, що цей проєкт дозволить ефективно поєднати систему освіти з ринком праці задля розвитку людського капіталу нашої країни», – сказала виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти, координаторка мережі українських освітніх хабів (DLC) Марія Богуслав.

Всеукраїнський проєкт із профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії» до послуг всіх українських учнів та їхніх батьків абсолютно безкоштовно, 24/7.

Організатори Всеукраїнського уроку із профорієнтації: Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, Асоціація інноваційної та цифрової освіти, Група «1+1 media», за підтримки Goethe-Institut в Україні.

Нагадаємо, Віра Рогова зустрілася з українськими вчителями у Польщі.