A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Полтавській політехніці заплановано відкриття українсько-таджицького центру культури та освіти

Опубліковано 06 квітня 2021 року о 16:43


З 30 березня до 1 квітня 2021 року делегація освітян і науковців на чолі з Міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом відвідали Республіку Таджикистан. З-поміж більш ніж 80-ти українських закладів вищої освіти свої здобутки представив і Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

За час візиту представники університету розширили коло міжнародних партнерів, а також досягли домовленостей про відкриття українсько-таджицького центру культури та освіти.

«Разом із ректорами провідних закладів освіти Республіки Таджикистан підписали угоди про співпрацю з Національним університетом “Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка”, які передбачають розвиток міжнародного співробітництва, академічну мобільність, спільне проведення освітніх, наукових і спортивних заходів. Розвиваючи двосторонні відносини між Україною та Республікою Таджикистан, досягли домовленості з партнерами про відкриття українсько-таджицького центру культури та освіти на базі нашого університету», – зазначив ректор Володимир Онищенко.

Відтепер Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» співпрацюватиме з Технологічним університетом Таджикистану, Таджицьким технічним університетом імені академіка М. С. Осімі і Таджицьким інститутом фізичної культури ім. Саідмуміна Рахімова.

Також на освітньому форумі «Study in Ukraine» («Навчайся в Україні») команда Полтавської політехніки представила випускникам шкіл і студентам Республіки Таджикистан можливості та переваги навчання у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Нагадаємо, що розвиток міжнародної діяльності ЗВО – важлива складова становлення системи вищої освіти України.