A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У перший день на «ЗНО в магістратуру» зареєструвалися понад 1200 вступників

Опубліковано 15 травня 2018 року о 15:55

На тестування в форматі ЗНО в магістратуру за перший день зареєструвалося понад 1200 вступників. Таку інформацію надає Український центр оцінювання якості освіти, через сервіси якого приймальні комісії здійснюють реєстрацію.

Найбільше вступників наразі зареєструвалися в НЮУ ім. Ярослава Мудрого, Одеській юридичній академії, Університеті державної фіскальної служби, Львівській політехніці, Запорізькому національному університеті, КНУ ім. Тараса Шевченка.

Загалом же цього року очікується до 60 тис вступників у магістратуру тих спеціальностей, вступні випробування на які проводитимуться за технологією ЗНО. Це, зокрема, спеціальності галузей знань «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Право», «Сфера обслуговування» та «Міжнародні відносини».

Нагадуємо, що для реєстрації таким вступникам потрібно звернутися до приймальної комісії одного з закладів вищої освіти, в який вони планують вступати.

Охочі взяти участь у відборі на навчання за спеціальністю «Право» та/або «Міжнародне право» та одночасно за спеціальностями галузей знань «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Сфера обслуговування», «Міжнародні відносини» мають подавати документи до приймальної комісії вишу, який у 2018 році здійснює набір за спеціальностями «Право» або «Міжнародне право».

Результатом реєстрації є отримання екзаменаційного листка. Для кожного зареєстрованого учасника на сайті Українського центру оцінювання якості освіти буде створено інформаційну сторінку «Кабінет учасника ЄФВВ/ЄВІ». Доступ до сторінки здійснюється за номером екзаменаційного листа та пін-кодом, зазначеним у ньому.

Докладніше про реєстрацію та проведення тестування можна прочитати за посиланням, а також у відповідному Порядку організації та проведення вступних випробувань.

Окремо МОН підготувало відповіді на найпоширеніші запитання вступників в магістратуру, які доступні за цим посиланням.