A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У НУБіП оновили обладнання лабораторії, яке дозволить підвищити якість оцінки агропродукції

Опубліковано 13 серпня 2018 року о 13:18

На кафедрі технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. Б. Лесика Національного університету біоресурсів і природокористування оновили навчально-практичну лабораторію, де проводитимуть оцінку якості агропродукції. На капітальний ремонт приміщення та закупівлю сучасного обладнання витратили понад 130 тис гривень.

Новітнє обладнання, яким наповнили лабораторію, дозволить  визначати зараженість, засміченість, склад, кількість та якість клейковини зерна. Отримані показники допоможуть фахівцям встановити до якого класу належить досліджуване зерно і, відповідно, закупівельну ціну такої культури.

“Часом трапляється, що навіть з якісної сировини з різних причин не можна спекти такий же якісний хліб. Для того, щоб передбачити такі випадки, на кафедрі працює свій млин, де студенти, попередньо зробивши оцінку сировини, перемелюють зерно на борошно і випікають хліб чи інші вироби. Далі проводиться оцінка якості продукції. Таким чином забезпечується контроль якості за кожним з етапів процесу: від вирощування зерна до виготовлення готової продукції”, - розповів завідувач кафедри НУБіП Григорій Подпрятов.

У лабораторії облаштували 10 робочих місць для виконання практичних досліджень. Також там планують проводити лекції та семінари.

Нагадаємо, що у СумНАУ відкриють Центр високих технологій у сільському господарстві