A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У НАУ планують створити Міжнародний центр підготовки пілотів

Опубліковано 19 лютого 2018 року о 15:30

На базі Національного авіаційного університету планують створити Міжнародний центр підготовки пілотів. Відповідний проектний документ був запропонований до громадського обговорення сьогодні, 19 лютого 2018 року, на підставі рішення Комісії з розгляду державних інвестиційних проектів (ознайомитися можна тут).

Створення центру допоможе покращити рівень підготовки пілотів, підвищить рейтинг авіакомпаній України у світі, а головне - збільшить безпеку польотів. Крім того, реалізація проекту сприятиме якіснішій перепідготовці військових пілотів та інструкторів.

Наразі НАУ частково володіє базою для підготовки пілотів згідно з європейськими стандартами та має необхідний науково-викладацький склад. До майбутнього центру у виші хочуть додати сучасні тренажери та навчальні літаки, а також наземні транспортні засоби. Тренувальні польоти планують проводити на території аеропорту “Антонов-2” (Київ) та Льотної академії НАУ (Кропивницький).

“Наразі авіаційні перевезення мають підвищений попит, тож для нас важливо орієнтуватись у запитах ринку праці та підвищувати якість освіти випускників. Майбутній центр допоможе студентам відпрацьовувати теоретичні знання на практиці, а також стане місцем для підвищення кваліфікації вже працюючих фахівців. Важливо, що до наповнення центру має увійти сучасна авіаційна техніка, що також сприятиме практичній підготовці майбутніх пілотів”, - зазначив в.о. ректора Володимир Ісаєнко.

Нагадаємо, нещодавно державному музею авіації НАУ присвоїли ім'я авіаконструктора Антонова.