A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Національному заповіднику «Софія Київська» відбулося вшанування пам’яті дітей, яких забрала війна

Опубліковано 04 червня 2022 року о 17:25


Сьогодні, 4 червня, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет взяв участь у акції вшанування пам’яті дітей, яких забрала війна, яку ініціювала перша леді Олена Зеленська.

У Національному заповіднику «Софія Київська», як символ цієї трагедії, з'явилося дерево із дзвіночками. 

"Було складно стримувати емоції... Та й хіба це можливо? Плаче вся Україна. Другий рік поспіль 4 червня ми вшановуємо пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації в Україні", - написав у своєму телеграм-каналі Сергій Шкарлет. 

Від першого вторгнення на український Донбас від рук рашистів загинули щонайменше 240 дітей.

"Ніхто не міг уявити, що ворог знову цілитиме у дітей. Смерть нещадно увірвалася туди, де панувало щастя, любов, де лунав щирий дитячий сміх", - зазначив Міністр.

З його слів, орки ціленаправлено завдають авіаційних та артилерійських ударів по житлових будинках, лікарнях, закладах освіти. І якщо будівлі будуть відбудовані – життя дітей не поверне ніхто.

За інформацією Офісу Генерального прокурора, станом на 4 червня 2022 року внаслідок широкомасштабного російського вторгнення в Україні загинула 261 дитина і 463 дістали поранення. Ці цифри, на жаль, не остаточні. 

"Багато болю переживає наш народ у цей нелегкий час, однак немає нічого страшнішого, ніж загибель дитини. Світла і вічна пам’ять маленьким янголам… Ніколи не пробачимо цей злочин!", - наголосив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, МОН і Українська Гельсінська спілка з прав людини запускає курс міжнародного гуманітарного права для освітян.