A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У МОН відбулось чергове засідання Атестаційної колегії

Опубліковано 23 грудня 2022 року о 19:40


Сьогодні, 23 грудня 2022 року, відбулося чергове засідання Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України під головуванням Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета. 

За результатами засідання ухвалено низку рішень у сфері атестації кадрів вищої кваліфікації, а саме щодо присвоєння вчених звань професора, доцента, старшого дослідника та присудження наукових ступенів доктора наук, кандидата наук, доктора філософії. 

Також було розглянуто питання щодо утворення спеціалізованих учених рад із присудження наукового ступеня, внесення змін до їхнього складу та формування Переліку наукових фахових видань України.

У зв’язку із:

  • відсутністю у дисертаціях нових науково обґрунтованих результатів проведених здобувачами досліджень, які розв’язують конкретне наукове завдання, що має істотне значення для певної галузі науки, та виявленням текстових запозичень, використання ідей, наукових результатів та матеріалів інших авторів без посилання на джерело скасовано рішення трьох спеціалізованих учених рад про присудження наукового ступеня кандидата наук;
  • порушенням процедури захисту дисертації позбавлено одну особу ступеня доктора філософії та скасовано відповідне рішення разової спеціалізованої вченої ради;
  • фальсифікацією документів про наукові ступені та порушенням академічної доброчесності позбавлено вченого звання доцента та професора одну особу.

Нагадаємо, триває приймання заявок на участь у конкурсі в межах рамкової програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа».