A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У МОН відбулася зустріч Міністра освіти і науки України та Надзвичайного і Повноважного Посла Фінляндської Республіки в Україні

Опубліковано 03 грудня 2022 року о 10:50


Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндської Республіки в Україні паном Яакко Лехтовіртою.

Сторони обговорили питання щодо продовження співпраці між країнами та підтримку українських дітей, освітян і сферу освіти загалом.

Сергій Шкарлет нагадав, що фінська сторона у межах програми ЄС «EU4Skills: кращі навички для сучасної України» у 2022 році додатково виділила 1,5 млн євро для забезпечення закладів професійної освіти підручниками, сучасними лабораторіями та іншим необхідним обладнанням для практичних занять тощо.

У 2023 році від Фінської національної ради з питань освіти очікується фінансова підтримка профтехосвіти України у розмірі 65 тис. євро.

Окрім того, пан Лехтовірта повідомив про надання 15 автобусів закладам освіти, які спрямують у регіони, де перебуває найбільше внутрішньо переміщених осіб.

Обговорили практичні моменти реалізації Угоди між Урядами Фінляндії та України щодо продовження реалізації проєкту «Навчаємося разом», підтримку впровадження реформи «Нова українська школа» та професійно-технічної освіти.

«Наша співпраця не лише продовжить реформування освіти, а й сприятиме післявоєнній відбудові галузі загалом. Дякую за непохитну підтримку України, наших громадян, зокрема дітей та освітян!», - зазначив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, Міністерство освіти, молоді та спорту Чеської Республіки ухвалило Декларацію Коменського щодо російської агресії в Україні.