A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У МОН відбулася всеукраїнська нарада з питань позашкільної освіти

Опубліковано 04 лютого 2023 року о 14:05


У МОН відбулася всеукраїнська нарада з питань позашкільної освіти за участю представників Комітету Верховної Ради України з питань освіти, працівників структурних підрозділів МОН України, регіональних департаментів/управлінь освітою, закладів позашкільної освіти, членів Міжнародної асоціації позашкільної освіти.

Головна мета зустрічі – обговорення актуальних питань функціонування закладів позашкільної освіти в умовах воєнного стану, напрацювання та затвердження плану державно-громадського партнерства на 2023 рік.

«Освітяни-позашкільники в умовах воєнного стану героїчно продовжили свою місію, а велика кількість закладів позашкільної освіти стали волонтерськими центрами та прихистком для внутрішніх переселенців», – зазначив генеральний директор директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Олег Єресько.

В основному програмному блоці заслухали виступи учасників з Житомирської, Запорізької, Київської, Львівської, Одеської, Сумської, Тернопільської, Харківської областей та міста Києва. Представники позашкільної освітянської спільноти поділилися не тільки досягненнями, проблемами, але й розкрили плани на післявоєнне відновлення.

Президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти Олена Биковська презентувала спільний план роботи в умовах воєнного стану МОН України та Міжнародної асоціації позашкільної освіти на 2023 рік та зазначила, що його підготовлено у межах Меморандуму про співпрацю та взаємодію між МОН України та Міжнародною асоціацією позашкільної освіти, підписаного ще у 2021 році.

Відповідно до плану головними пріоритетами для розвитку позашкільної освіти в Україні є налагодження державно-громадського партнерства, вивчення міжнародного досвіду розвитку креативних навичок здобувачів освіти, а також цифровізації сфери на шляху до євроінтеграції освіти.

Нагадаємо, у МОН відбулася зустріч щодо підтримки дистанційного навчання англійської мови для закладів середньої освіти України.