A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У МОН відбулась робоча зустріч щодо поселення та дотримання санітарних норм проживання студентів у гуртожитках в умовах карантину

Опубліковано 10 вересня 2020 року о 14:15

Відбулась робоча зустріч щодо поселення та дотримання санітарних норм проживання студентів у гуртожитках в умовах карантину. У зустрічі взяли участь заступник Міністра освіти і науки Андрій Вітренко, народні депутати Роман Грищук та Анна Пуртова, заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, представники МОЗ, Держпродспоживслужби та провідних університетів Києва.

“Основне завдання, яке наразі стоїть перед нами – знайти чіткий алгоритм дій задля вирішення усіх існуючих проблем та створення безпечних умов для проживання кожного студента”, – зазначив Андрій Вітренко.

Учасники заходу повідомили про поточний стан поселення та дотримання санітарних норм проживання студентами. Також вони обговорили можливі варіанти вирішення існуючих проблем, зокрема:

  • залучення фінансування на засоби особистої гігієни;
  • проведення періодичних роз’яснювальних робіт як для студентів, так і для працівників гуртожитків;
  • визначення порядку дій для керівників університетів та студентів при підозрі на респіраторні захворювання;
  • рекомендації щодо забезпечення медичної допомоги для студентів з інших міст. 

Учасниками заходу заплановано чергову робочу зустріч за результатами поселення студентів-першокурсників.

Нагадуємо, МОН розробило алгоритм дій для керівників закладів фахової передвищої та вищої освіти у разі виявлення у здобувачів, викладачів або працівників ознак гострого респіраторного захворювання.