A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У МОН утворено сектор, який працюватиме над політиками в сфері національно-патріотичного виховання та громадянської освіти

Опубліковано 23 серпня 2019 року о 15:14

У структурі директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН утворено сектор з національно-патріотичного виховання. Відповідний наказ підписала Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Фахівці сектору працюватимуть над розробкою політик у сфері національно-патріотичного виховання та громадянської освіти, готуватимуть необхідні документи, будуть залучені до експертизи відповідних програм, науково-методичної літератури, координуватимуть роботу Державного центру національно-патріотичного виховання, взаємодіятимуть з громадськістю тощо.

Їхня робота матиме важливе значення, адже концепцією Нова українська школа передбачено, що сфера освіти має виховувати особистість, патріота, інноватора. Патріота в сенсі людину, що має власну активну позицію, діє згідно з морально-етичними принципами і є здатною приймати відповідальні рішення, поважати гідність і права інших людей.

«Формування патріотизму в українському суспільстві залишається першочерговим завданням як для держави в цілому, так і для системи освіти зокрема. Національно-патріотичне виховання – це важлива ланка освітнього процесу, воно має наскрізно проходити через все навчання – і в системі шкільної освіти, і позашкільної», – зазначила генеральний директор Директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН Валентина Хіврич.

У МОН уже оголошено конкурс на зайняття посади керівника сектору. Документи від претендентів прийматимуть до 6 вересня 2019 року.

Довідково. Наказом Міністерства освіти і науки України від 29 липня 2019 року № 1038 «Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 16.06.2015 р. № 641» викладено в новій редакції Концепцію національно-патріотичного виховання в системі освіти України.  Стратегія національно-патріотичного виховання, затверджена Указом Президента, поширюється на всі вікові групи.