A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Понад 100 українських школярів візьмуть участь у Всесвітній літній Гімназіаді, де змагатимуться у 17 видах спорту

Опубліковано 11 квітня 2018 року о 14:57

Більше як 100 українських школярів візьмуть участь у Всесвітній літній Гімназіаді, яка цьогоріч проходитиме у м. Марракеш (Королівство Марокко). Деталі участі українських спортсменів у змаганнях, визначення очільника делегації, затвердження дизайну та комплектації форми учасників -  усе це обговорили члени Організаційного Комітету під час засідання у Міністерстві освіти і науки України сьогодні, 11 квітня 2018 року.

До складу збірної увійшли підлітки 14-17 років, які представлятимуть Україну в 17 видах спорту. Найбільш укомплектованими стали команди з боксу - 20 учасників, вільної боротьби - 10 учасників, легкої атлетики, фехтування та художньої гімнастики - по 9 учасників у кожній команді. Разом зі спортсменами до Марокко поїдуть тренери, судді, медичний персонал та офіційний штаб делегації.

Загалом, у літній Гімназіаді-2018 візьмуть участь близько 4 тис спортсменів з 70 країн світу.

“В період з 2 до 9 травня проходитиме Всесвітня Гімназіада, у якій візьме участь потужна, сильна збірна команда українських школярів. Діти завжди прагнуть до вершини спортивних перемог і позитивного результату, тому цей захід ставить перед ними багато викликів. Наразі хочу подякувати усім нашим партнерам, які сприяють розвитку учнівського та студетського спорту. Завдяки спільним зусиллям нам вдасться досягти визначних результатів у спорті”, - зазначив заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба.

Він також нагадав, що під час Всесвітньої зимової Гімназіади, яка проходила у французькому Греноблі, український школяр Арсен Бочок завоював золоту медаль у біатлоні

На засіданні було визначено голову української делегації. Ним став Вадим Стеценко - голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України. Під час засідання він розповів про культурні та кліматичні особливості Марокко, зазначив перелік речей та медичних препаратів, які учасники можуть взяти з собою.

Учасникам заходу представили комплекти спортивної форми для юнаків та дівчат. Вона виготовлена зі спеціальної “дихаючої” тканини, має відповідну символіку та написи. Усього спортсмени отримають до 10 одиниць одягу - від тренувальних костюмів та кросівок до спортивних аксесуарів.

Нагадаємо, що Міжнародна федерація студентського спорту вирішила провести міжнародний Форум зі студентського спорту в 2022 році у Києві.