A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У МОН презентували виставковий мобільний проєкт «Під заступництвом Святої Покрови»

Опубліковано 27 жовтня 2022 року о 17:10


27 жовтня 2022 року у приміщенні Міністерства освіти і науки України відбулася символічна подія – презентація виставкового мобільного проєкту «Під заступництвом Святої Покрови», підготовленого Центром досліджень воєнної історії Збройних сил України за сприяння Українського інституту національної пам’яті. 

Виставка присвячена історії українського війська – від минулого до сьогодення. На ній представлено короткі нариси про Українських січових стрільців, військові формування доби Української революції 1917 – 1921 рр., Карпатську Січ та Українську повстанську армію, а також становлення ЗСУ, їхню участь у миротворчих операціях ООН, АТО/ООС та наслідки повномасштабного вторгнення росії.

Заступниця Міністра освіти і науки України Віра Рогова відзначила важливість національно-патріотичного виховання дітей та молоді на історичних традиціях українського народу. 

«Презентація виставки в подальшому буде представлена в закладах освіти різних регіонів України. Впевнена, що формування ціннісних орієнтирів учнівської молоді у контексті національно-патріотичного виховання стане запорукою щасливого майбутнього нашої держави», – зазначила Віра Рогова.

Начальник Центру досліджень воєнної історії Збройних сил Ігор Косяк наголосив на важливості співпраці Збройних сил України із закладами освіти для здійснення заходів військово-патріотичного виховання майбутніх поколінь українців.

Нагадаємо, українські молоді вчені здобули 40 медалей на міжнародній виставці винаходів.