A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У МОН обговорили створення укриттів у дитячих садках і школах

Опубліковано 07 червня 2022 року о 14:45


6 червня 2022 року Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет і Перший заступник Міністра Андрій Вітренко обговорили з депутатами Київської міської ради завершення 2021/22 навчального року, вступну кампанію та початок нового навчального року.

Під час наради Сергій Шкарлет наголосив на необхідності забезпечення всіх здобувачів освіти документами про освіту. Як повідомив Міністр, алгоритми дій були розміщені на сайті МОН, а відповідні листи надіслані до департаментів і управлінь освіти ОВА.

Окремо було обговорено дії, що будуть здійсненні для безпечного навчання дітей у закладах дошкільної та загальної шкільної освіти від 1 вересня 2022 року. Сторони вирішили винести на чергове засідання Київської міської ради питання проведення інвентаризації наявних приміщень для облаштування укриттів у дитячих садочках і школах Києва, розроблення проєктно-кошторисної документації для облаштування укриттів і затвердження кошторису виконання робіт.

«Усі заклади освіти мають бути підготовлені до початку нового навчального року та облаштовані укриттями для безпеки дітей. Я наполягатиму, щоб від 1 вересня заклади освіти переходили на очне навчання, якщо це буде можливим. Віримо в ЗСУ, мужніх захисників і захисниць. Готуємося до офлайн-навчання, у крайньому випадку змішаного з перевагою очного», – зазначив Міністр.

Андрій Вітренко повідомив, що наразі ведеться активна робота з моніторингу безпекових умов у дитячих садках і ЗЗСО не лише в Києві, а й по всій країні.

Крім того, під час наради було ініційовано винесення на розгляд депутатів Київської міської ради питання внесення змін до міської комплексної цільової програми «Освіта Києва. 2019-2023 роки» для забезпечення фінансування створення укриттів. 

Нагадаємо, Сергій Шкарлет розповів про початок тринадцятого тижня навчання в умовах воєнного стану.