A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У МОН обговорили питання дистанційної освіти в умовах війни

Опубліковано 22 травня 2022 року о 12:10


20 травня 2022 року у Міністерстві освіти і науки під головуванням заступниці Міністра Віри Рогової відбулася нарада з питань удосконалення використання дистанційних технологій у системі дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти.

У нараді взяли участь представники державних і наукових установ, міжнародних організацій, Київського обласного закладу післядипломної освіти, департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації, Національної академії педагогічних наук і представники приватних закладів дистанційної освіти.

Віра Рогова у своєму вступному слові розповіла про ключові виклики організації навчання дітей під час воєнного стану.

На думку заступниці Міністра, нагальної уваги та вирішення потребують питання нормативного забезпечення, державно-приватного партнерства, змісту дистанційної освіти та підготовки вчителів і фінансування дистанційної освіти.

Учасники наради підтримали концепти Віри Рогової, звернули увагу на актуальність заявлених питань, запропонували створити групи за озвученими напрямами та наголосили на важливості створення єдиних підходів до дистанційної освіти.

Нагадаємо, команда МОН зібрала перелік дистанційних платформ для навчання, саморозвитку та отримання допомоги й перевіреної інформації.