A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У МОН навчали працівників вишів, як розвивати підприємницьку освіту та креативне навчання

Опубліковано 22 травня 2018 року о 17:15

Понад 100 працівників з більш як 20 вишів взяли участь у тренінгу «Передова практика підприємницької освіти. Креативні методи навчання», що відбувся в МОН. Його провело Міністерство спільно з ГО «Платформа інноваційного партнерства» та Університетом Тарту, за підтримки Міністерства закордонних справ Естонії.

Зокрема, учасники дізналися, якими інструментами естонські університети користуються для розвитку креативності студентів. Досвідом підприємницької освіти в Естонії поділився Марет Ахонен, менеджер IdeaLab, разом з Пірет Арусаар, менеджером програми розвитку підприємництва в Університеті Тарту.

Також на тренінгу йшлося про те, як університети можуть долучитися до розвитку студентських стартапів. Про це розказав Андрій Заікін, засновник YEP - мережі академічних бізнес-інкубаторів. Нагадуємо, що раніше МОН та YEP підписали меморандум про співробітництво, домовившись розвивати в українських вишах мережу бізнес-інкубаторів. В них студентів та науковців навчатимуть, як результати їхніх досліджень втілити в бізнес. 

Після вступних лекцій учасники тренінгу розподілилися на команди і виконували вправи з розвитку креативності та шукали нові методи освіти. Тренінг провела Еліна Каллас, Ph.D. з бізнесу. Еліна навчає підприємницькій діяльності, креативності й інноваціям в Університеті Тарту, має досвід досліджень підприємницької діяльності в Гарвардському Університеті.

Нагадуємо, Міністерство освіти і науки розробляє для закладів вищої освіти та інноваторів навчальні курси з трансферу технологій та управління інноваційною діяльністю. Курс триватиме близько 2 місяців і буде доступним в очній і дистанційній формі (on-line лекції) з отриманням сертифікату про проходження. Наразі планується, що набір на курси буде розпочато у серпні-вересні цього року.