A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я міністерства представили пріоритетні проєкти

Опубліковано 11 травня 2023 року о 11:30


У межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської зі створення Всеукраїнської програми ментального здоров’я відбулося розширене засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров'я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок агресії рф проти України.

Захід відбувся під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля за участю дружини Президента України Олени Зеленської, представників центральних органів виконавчої влади, начальників ОВА, народних депутатів, представників Офісу Глави держави, Координаційного центру з психічного здоров’я при КМУ та міжнародних організацій – представництв ООН, ВООЗ, ЮНІСЕФ, Міжнародної організації з міграції, ЮНЕСКО в Україні, Фонду ООН у галузі народонаселення, Світового банку, USAID, Швейцарського бюро розвитку, ПРООН.

Різні міністерства презентували пріоритетні проєкти, що загалом створюють ланцюжок системи психосоціальної послуги.

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий презентував проєкт Міністерства освіти і науки – «Психосоціальна підтримка та психологічна допомога на всіх рівнях освіти». Він передбачає впровадження навичок психологічної стійкості на всіх рівнях освіти – від дошкільної до вищої, а також трансформацію психологічної служби в системі освіти.

Супровід у розробленні та впровадженні Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською, забезпечує Координаційний центр із психічного здоров'я при Кабінеті Міністрів України за експертного партнерства та підтримки ВООЗ. Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада КМУ.