A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У межах тижня відкритого Уряду МОН провело широке обговорення законопроектів щодо вищої освіти та освіти дорослих

Опубліковано 15 березня 2019 року о 16:42

Директорат вищої освіти та освіти дорослих МОН провів широке обговорення двох законопроектів з експертами галузі. Зустрічі відбулися в межах тижня відкритого Уряду, який нині триває в Україні.

Перша дискусія стосувалася проекту закону “Про внесення змін та доповнень до ЗУ  «Про вищу освіту» (щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти)”. Він передбачає підвищення якості вищої освіти та конкурентоспроможності вишів загалом.

Під час другого засідання - щодо доопрацювання проекту закону «Про освіту дорослих» - учасники поділилися своїм баченням змісту цього документа. Приміром, він має встановити чіткі умови визнання неформальної та інформальної освіти, врахувати ідеї дуальної освіти, надати відкрите і прозоре бачення неперервної освіти тощо.

Усі зауваження та напрацьовані пропозиції будуть проаналізовані та використані директоратом у подальшій роботі над документами.

Учасниками зустрічей стали представники вишів, громадських організацій, Офісу ефективного регулювання, DVV-International, експерти HERE Team,  Програми Ради Європи, асоціації “Професійний Уряд” та парламентарі.

Нагадаємо, що раніше директорат професійної освіти МОН провів зустріч з учнями українських профтехів в межах тижня відкритого Уряду.