A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У межах програми Erasmus+ у сумському виші створили новітню лабораторію для аналізу агропродуктів

Опубліковано 18 квітня 2019 року о 10:33

На базі Сумського національного аграрного університету, де реалізують проект програми ЄС Erasmus+ Ag-Lab, відкрили сучасну лабораторію молекулярної діагностики. У ній студенти та науковці вишу вивчатимуть зразки агропродовольчих продуктів і тестуватимуть клінічні матеріали. Презентація новітньої платформи відбулась у середу, 17 квітня 2019 року.  

Вартість закупленого для лабораторії обладнання - 30 тис євро.

Використовуючи ці ресурси, дослідники, зокрема, зможуть виявляти ДНК (РНК) збудники небезпечних інфекційних хвороб. Аналізи проводитимуть за допомогою методу полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР-метод).

Для правильної експлуатації устаткування, фахівці СумНАУ торік пройшли стажування в європейських лабораторіях такого формату.

Разом з тим, в університеті планують посилити підготовку студентів профільних спеціальностей. Вони мають розумітися на сучасній лабораторній практиці агропродовольчого сектору, уміти працювати з новим обладнанням та самостійно проводити експерименти. Такі навички будуть корисними молоді, яка вивчає ветеринарію, агрономію, тваринництво та харчові технології.

Довідково

Проект програми ЄС Erasmus+, напрям KA2 “Поліпшення навичок спеціалістів з лабораторної практики у фахівців агро-продовольчого сектору Східної Європи” (Ag-Lab) стартував 2017 року. Над його втіленням працюють дослідники з 12 університетів та наукових установ різних європейських країн - Словенії, Франції, Італії, Молдови, Грузії тощо.