A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У межах Екосистеми психологічної допомоги у сфері освіти експерти ВООЗ провели майстер-клас для шкільних психологів

Опубліковано 28 лютого 2023 року о 10:00


У межах Екосистеми психологічної допомоги у сфері освіти з початку року комунікаційна платформа об’єднала понад 10 тис. практичних (шкільних) психологів для можливості обміну успішним кейсами, знаннями та навичками із психосоціальної підтримки, а також першої психологічної допомоги, яка реалізується у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської зі створення Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Організаторами проєкту є Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти та Асоціація інноваційної та цифрової освіти.

Нині відбувся другий вебінар, присвячений новоствореному освітньому курсу «Практичні навички подолання стресу», що розроблений на основі ілюстрованого керівництва Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) «Важливі навички в періоди стресу» за підтримки ГО «Безбар’єрність».

Також відбувся майстер-клас «Огляд основних технік самодопомоги з доведеною ефективністю», який провели координаторка проєкту психологічних інтервенцій ВООЗ Наталія Яковенко та медична психологиня, тренерка та супервізорка ВООЗ Галина Науменко.

Учасники обговорили актуальні питання, які постають перед практичними психологами під час надання психосоціальної підтримки учасникам освітнього процесу та педагогам.

Вебінар можна подивитись тут.

Наступний захід комунікаційної платформи для практичних (шкільних) психологів відбудеться у березні, про дату та час буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, раніше розповідали про те, як допомогти дитині під час емоційних коливань.