A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Львівській політехніці відкрили літній спортивний табір для переселенців

Опубліковано 24 червня 2022 року о 13:30


Від початку повномасштабної війни Національний університет «Львівська політехніка» став прихистком для багатьох маленьких українців та їхніх сімей, які вимушено покинули свої домівки. Понад 300 дітей та дорослих проживають у корпусах кафедри фізичного виховання цього закладу вищої освіти. 

Та навіть у такій непростій ситуації – літнього дозвілля для дітей ніхто не скасував. Днями відбулося урочисте відкриття ігрових майданчиків на території Стрийського парку та спорткомплексу Львівської політехніки. Для внутрішньо переміщених осіб облаштували зону для гри в настільний теніс, спідмінтон, корнхол, корфбол, вуличний баскетбол. Також силами меценатів оновили занедбаний спортивний майданчик, де діти вже із першого дня влаштували змагання з мініфутболу та гандболу. 

Спільно з Львівською політехнікою до реалізації доброчинного проєкту долучилися Угорська екуменічна служба допомоги, Християнська допомога, які профінансували усі витрати, а також Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України. 

У день відкриття простору на майданчиках випробували свої сили у різних видах активностей близько 150 охочих. 

Студенти Львівської політехніки активно долучаються до волонтерства. Вони організовують для переселенців тематичні майстер-класи та спортивні ігри.

Спортивний простір функціонуватиме впродовж літа. Для всіх охочих волонтери проводитимуть майстер-класи з корнхолу, корфболу, спідмінтону, мініфутболу, настільного тенісу, йоги тощо. Такі заходи додають упевнененості у завтрашньому дні, адже діти переконуються, що їхнє майбутнє в надійних руках.

Нагадаємо, освітяни Запорізької області отримали понад 400 ноутбуків від ЮНІСЕФ.