A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У львівській лікарні відкрили «Школу супергероїв»!

Опубліковано 02 червня 2023 року о 14:05


30 травня в дитячій лікарні Святого Миколая у Львові відкрили освітній осередок державної установи «Школа супергероїв». На заході були присутні членкиня піклувальної ради ДУ «Школа супергероїв», ексміністерка освіти і науки України Лілія Гриневич, журналістка, кураторка проєкту «Право на освіту» й «Школа супергероїв» Наталія Мосейчук, міський голова Львова Андрій Садовий, виконувачка обов'язків директора «Школи супергероїв» Євгенія Смірнова.

Відтепер діти, що перебувають у лікарні Святого Миколая, зможуть розкривати свої таланти, навчатися професій і йти в ногу з життям навіть у лікарняних палатах. Освітній центр створили завдяки фінансовій підтримці міжнародної юридичної компанії «Dentons». 

Міський голова Львова Андрій Садовий висловив вдячність за відкриття центру і сподівання, що попереду буде ще більше нових освітніх осередків у лікарнях, щоб якнайбільше дітей могли навчатися в яскравих просторах «Школи супергероїв». 

«Саме Львів став першим містом, де відкрили освітній осередок «Школи супергероїв» як державної установи та першої школи від початку повномасштабного вторгнення. Дякую нашим партнерам та команді за необхідну підтримку та мобілізацію в роботі, це зробило сьогоднішнє відкриття нового осередку можливим. Пишаюся вами та вірю, що наші перемоги будуть створювати ще більше цікавих та неймовірних занять для дітей», — зазначила виконувачка обов'язків директора «Школи супергероїв» Євгенія Смірнова.

Учасники відвідали екскурсію класами школи, узяли участь у відкритих уроках історії України, хімії, поспілкувалися з дітками-супергероями та дізнатися про їхні враження від навчання в школі.

Важливо надати дітям, які перебувають на лікуванні, можливість залишатися в освітньому процесі. Для цього вже працюють 9 освітніх центрів «Школи супергероїв» по всій Україні. Для дітей відсутність навчальної програми означає вимушений вихід з освітнього процесу та соціального життя, що негативно впливає на їхній психологічний стан, швидкість одужання та ускладнює повернення до школи і звичайного життя. У лікарні Львова вже 400 дітей отримали 1600 освітніх послуг у «Школі супергероїв» із командою 19 фахівців, ці цифри планують збільшити втричі. 

ДУ «Школа супергероїв» створена за ініціативою Офісу Президента, уряду України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України та підтримки першої леді України. Освітній осередок у Львові вдалося зробити завдяки міжнародній юридичній компанії «Dentons» та колаборації громадського сектору й бізнесу, фахівців «pro bono» — ГО «Маленьке серце з мистецтвом» та «1+1 Медіа», Посольству США в Україні, проєкту «Право на освіту», ТОВ «ЕдПро», Cooper&Hunter, дизайн-бюро DVOETOCHIE, Наталії Гудименко, Єлизаветі Фещенко та Аллі Сороковиковій та Міжнародному благодійному фонду «Здоров’я майбутнього».