A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У луцькому виші відкрили сучасну лабораторію електроніки та телекомунікації

Опубліковано 11 липня 2019 року о 17:17

На базі кафедри електроніки та телекомунікації Луцького національного технічного університету відкрили новітню лабораторію. У ній проводитимуть лекційні та практичні заняття студентам профільних спеціальностей.

Новостворену лабораторію умовно поділили на дві робочі зони. Перша - демонстраційна - облаштована у такий спосіб, щоб студенти могли зручно розміститися на мобільних кріслах і законспектувати навчальний матеріал. Ця ж зона кабінету обладнана проєктором та екраном для презентацій.

Інша, більша за площею частина лабораторії, призначена для практичних занять. Там встановили сучасне обладнання, установки та спеціалізовані стенди.

“Серед навичок, які тут зможуть опанувати студенти, - основи пайки, монтажу і демонтажу елементів електронної техніки. Фахівцями кафедри також були розроблені спеціалізовані стенди, які дозволяють забезпечити стабільне живлення для техніки з різними напругами і струмами”, - розповів очільник  кафедри електроніки та телекомунікації Луцького НТУ Валентин Заблоцький.

Для лабораторії також розробили спеціальну установку, яка дозволяє проводити гравіювання на платах і утворювати різноманітні малюнки на твердих поверхнях.

Використовуючи усі ці ресурси, студенти зможуть виконувати роботи з проєктування електронної техніки і друкованих плат. Також на кафедрі планують облаштувати спеціалізований кабінет з комп’ютерною технікою і 3D-принтером, які дозволятимуть виготовляти важливі корпусні елементи та створювати готові до використання вироби.

Нагадаємо, що науковці СумДУ реалізують грантовий проєкт із французькими вченими.