A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Лондоні розпочав роботу The Education World Forum (Світовий Освітній Форум)

Опубліковано 23 січня 2018 року о 08:58
У столиці Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії розпочав роботу Світовий Освітній Форум – захід, на якому збираються міністри освіти та їхні заступники з країн, що разом представляють приблизно дві третини населення світу. Основна мета форуму – створити поле, де зможуть зустрітися основні гравці сфери та обговорити майбутнє освітньої політики.

У заходах традиційно бере участь Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. У Лондоні вона вже встигла провести зустріч з представниками Британської ради та освітніми експертами, обговорила з ними подальшу співпрацю в сфері освіти.

«Я приєдналася до заходів у межах форуму лише о 13-й годині за лондонським часом, а ранок почався із зустрічі з керівництвом Британської ради та освітніми експертами. Тут слід додати, що британські колеги залишаються нашими надійними партнерами і послідовно підтримують на шляху реформ, тому ця зустріч була необхідна. Говорили про подальші перспективи співпраці Ради з Україною, а експерти зробили для нас огляд британської системи освіти», - розповідає Міністр на власній сторінці Facebook.

Вона також повідомила, що протягом дня взяла участь у двох експертних обговореннях: щодо взаємного впливу між економікою та освітою, а також стосовно навчальної програми та компетентностей у межах четвертої промислової революції.

«По суті, шукали відповіді на питання, яким чином освіта готує наших учнів до довгострокових та короткочасних змін у їхніх житті та роботі. Як повинні розвиватися компетентності студентів, щоб відкрити шляхи до успіху. Дискутувалося, які місця у системі мають відводитися цінностям, знанням та навичкам»,- повідомила Лілія Гриневич.

Нагадуємо, що поїздка Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич у Лондон на Світовий Освітній Форум відбувається за запрошенням та за рахунок приймаючої сторони.