A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Кривому Розі відкрили сучасний навчально-практичний центр для підготовки фахівців електротехнічної промисловості

Опубліковано 15 січня 2021 року о 13:18


У Криворізькому гірничо-технологічному ліцеї на Дніпропетровщині відкрили сучасний навчально-практичний центр. Там готуватимуть фахівців електротехнічного профілю.

Центр має кабінет теоретичної підготовки з потужними комп’ютерами та мультимедійною дошкою, лабораторію електротехніки, технологічну та електромонтажну майстерні. Загальна вартість облаштування – понад 4 млн грн. Це кошти державного та обласного бюджетів, роботодавців та навчального закладу.

У НПЦ є весь необхідний інвентар для робіт з електрикою: різноманітні вимірювальні прибори, мікросхеми, паяльники, інструменти, стенди для виконання лабораторних робіт. Макети повністю імітують схеми електричного живлення квартири, промислового цеху та електроприводу двигуна.

Навчальне обладнання – із максимальним рівнем безпеки. Зроблене окреме заземлення, спеціальний трансформатор розділяє мережу на побутову та промислову. Передбачені індивідуальні аптечки та вогнегасники.

«Новий навчально-практичний центр розвиватиме здібності учнів профтехів. А область матиме кваліфікованих фахівців, конкурентних на ринку праці України. Особливо затребувані сьогодні спеціалісти електротехнічного профілю. Саме вони опікуються «серцем» промислових підприємств-гігантів: двигунами та іншим електрообладнанням», – зазначив директор департаменту Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олексій Полторацький.

У навчально-практичному центрі одночасно зможуть займатися 30 учнів.

Нагадаємо, днями в Чернівецькій області на базі Глибоцького професійного ліцею відкрили два навчально-практичних центри, де готуватимуть трактористів, машиністів екскаваторів, слюсарів та плодоовочівників.