A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Кривому Розі презентували мистецький проєкт «Культурна візитівка України»

Опубліковано 15 вересня 2021 року о 20:11


До 30-річчя Незалежності України в Державному університеті економіки і технологій (м. Кривий Ріг) представлено мистецький проєкт «Культурна візитівка України» – результат дворічної творчої праці художника Микити Грудєва та письменника Олега Пономарьова. 

Унікальність роботи полягає в поєднанні живопису та поезії на 27 полотнах із зображенням обласних центрів, Сімферополя, Кривого Рогу та загальної мапи України. Кожна картина супроводжується поетичними рядками, присвяченими тому чи іншому місту. Через таке сприйняття розкривається неповторність та самобутність українських міст. 

Автори художньо-поетичного проєкту наголошують, що основна мета виставки – познайомити українців з Україною. Вони також сподіваються, що в майбутньому матимуть змогу продемонструвати виставку у всіх містах, зображених на полотнах. 

Проєкт був підтриманий Державним університетом економіки і технологій та є продовженням послідовної політики криворізького вишу щодо співпраці з представниками мистецької сфери. Подібна позиція допомагає ДУЕТ брати участь у формуванні культурно-мистецького простору міста й одночасно сприяє розбудові вищої освіти та її світоглядних основ.

Нагадаємо, 10 закладів вищої освіти України потрапили до рейтингу найкращих університетів світу від журналу Times Higher Education.