A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Кривому Розі 300 студентів проходитимуть підготовку на сучасній металургійній фабриці

Опубліковано 21 квітня 2021 року о 12:21


Для підготовки висококваліфікованих спеціалістів підписано Меморандум про співпрацю між Міністерством освіти і науки України та підприємством «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Підписання відбулося 20 квітня 2021 року під час презентації освітнього проєкту «Нова фабрика» за участю Першого заступника Міністра освіти і науки України Миколи Кизима, представників Дніпропетровської облдержадміністрації та обласної ради, університетів-партнерів проєкту, народних депутатів України та майбутніх студентів.

Документом передбачено співпрацю між підприємством та провідними закладами вищої освіти Кривого Рогу – Державним університетом економіки і технологій та Криворізьким національним університетом – щодо нової бакалаврської програми у сфері металургійної діяльності.

«Програма “Нова фабрика” демонструє, що найбільші міжнародні корпорації вірять в українську освіту, в її можливості. Сподіваюсь, це лише перші кроки системної співпраці “АрселорМіттал Кривий Ріг” із українським університетами. Мрію побачити випускників ДУЕТ та КНУ на чолі металургійних фабрик світу, а зарубіжних студентів – на навчанні та стажуванні в Україні», – зазначив Микола Кизим.

Зокрема, на першому етапі співпраці передбачається підготовка 300 фахівців, які будуть працювати на стратегічному об’єкті – фабриці огрудкування, будівництво якої триває.

Учасники проєкту «Нова фабрика» отримають:

  • оплату та навчання за кошти «АрселорМіттал Кривий Ріг»;
  • стипендії найкращим студентам;
  • можливості стажуватися за кордоном;
  • навчання у міжнародних експертів;
  • вивчення англійської мови;
  • проживання у гуртожитку;
  • корпоративний диплом від «АрселорМіттал Кривий Ріг»;
  • гарантоване працевлаштування на новітній фабриці;
  • привабливі умови праці в новій виробничій культурі.

Довідково.

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» є одним з найбільших виробників сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема арматури і катанки зі звичайних і низьколегованих марок сталі, також виробляє агломерат, концентрат, кокс, чавун, сталь, сортовий і фасонний прокат.

Фабрика огрудкування є одним з ключових проєктів з екологічною складовою, в який компанія «АрселорМіттал Кривий Ріг» інвестує близько 250 млн доларів. Запуск нового виробничого об'єкта дозволить поступово вивести з експлуатації два діючих агломераційних цехи підприємства. Разом із масштабною реконструкцією ще одного аглоцеху це дасть можливість суттєво покращити екологічну ситуацію у регіоні. Загальний обсяг викидів зменшиться на 78 тис. тонн, а обсяг викидів СО2 знизиться на 800 тис. тонн на рік.

Нагадаємо, у регіонах україни створюватиметься мережа інтерактивно-освітніх центрів науки.