A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Краматорську відбувся брифінг про можливості вступу у виші жителів окупованої території Донбасу

Опубліковано 27 лютого 2019 року о 18:23

Як вступникам з непідконтрольних територій Донбасу вступити в український виш і чи будуть цьогоріч працювати “гарячі лінії” з питань освіти. Про це йшлося під час прес-брифінгу, який провели сьогодні, 27 лютого 2019 року, у Краматорську.

Організатори розповіли про цьогорічні умови вступу до українських вишів, презентували інформаційні матеріали щодо вступу через освітні центри “Донбас-Україна” та анонсували номери регіональної “гарячої лінії” з питань освіти. Планується, що вона працюватиме з 1 березня 2019 року на базі Донецької облдержадміністрації. Отримати консультацію через цей ресурс зможе кожен охочий - незалежно від того, по який бік лінії розмежування він живе.

“Вже 4-й рік поспіль в Україні працюватимуть освітні центри, через які жителі окупованих територій зможуть вступити до українського вишу. Вступ за спрощеною процедурою через освітні центри передбачає, що абітурієнту не обов'язково складати ЗНО, мати при собі паспорт або атестат про загальну середню освіту державного зразка. Розроблені матеріали допоможуть вступникам дізнатись про алгоритм дій, які потрібно виконати для вступу”, - зазначила в.о. директора департаменту вищої освіти МОН Світлана Кретович.

Організаторами заходу є ГО “Фонд “Відкрита політика”, Міністерство освіти і науки, Донецька ОДА за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).