A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У КПІ створили власну платформу дистанційного навчання, де вже зареєструвалися понад 5 тис студентів

Опубліковано 24 квітня 2020 року о 17:18

Фахівці НТУУ “Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського” створили окрему платформу для дистанційного навчання, на якій студенти та викладачі вишу можуть працювати з різними завданнями.

“Це є новий сервіс, який передбачає формування та генерування електронних відомостей. Вони дозволять у дистанційному режимі приймати заліки та екзамени. Система підтягує всіх студентів та викладачів, а також навчальні дисципліни, дозволяючи виставити бали і, до речі, знімає питання описок у відомостях. Потім викладач зберігає цю відомість і блокує, а деканат її далі опрацьовує. Зараз ми працюємо над тим, щоб студенти могли створити персональний кабінет на платформі та ознайомитись у ньому зі своїми оцінками”, - розповів проректор із навчальної роботи КПІ Анатолій Мельниченко.

Студенти можуть самостійно зареєструватися на платформі. Наразі таких є вже 5070.

Базовим технологічним середовищем на платформі є Moodle, а також пакет хмарних додатків Google – G Suite for Education. Крім цього , там можна розміщувати відеокурси. Доступ користувачів до цих ресурсів постійно відкритий.

Наразі на платформі викладено вже 356 курсів у межах навчальних планів та майже 120 у вільному доступі. Вони дозволяють викладачам проводити лекції, тести та давати завдання, інтерактивно спілкуватися зі студентами в форматі семінарів, відеоконференцій, форумів, чатів і анкетувань.

Нагадаємо, що вчені ХПІ записали відеоуроки про катастрофу на Чорнобильській АЕС.