A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У КНУ визначили фінальні завдання проекту QUAERE, який має змінити вищу освіту в Україні

Опубліковано 28 березня 2018 року о 15:13

Якісна вища освіта, яка відповідає вимогам європейських стандартів, залучення стейкхолдерів та підготовка нормативної бази. Усе це потрібно врахувати на фінальному етапі проекту QUAERE, який реалізують за програмою ЄС Еразмус+. Про це домовилися виконавці проекту під час робочої зустрічі у Київському національному університеті.

Наразі учасники проекту вже підготували кілька пропозицій, які допоможуть покращити внутрішній та зовнішній контроль якості освіти в Україні.

“Виконавці проекту також мають презентувати пакет документів, який МОН могло би рекомендувати закладам вищої освіти. Ці рекомендації потрібно подати у стислій формі для того, щоб уникнути бюрократичних процедур на місцях. Крім того, після завершення проекту його виконавці, за допомогою Національного ERASMUS+ офісу, зможуть особисто контролювати процес реалізації, а також зможуть самостійно готувати експертів. Семінари для їх підготовки плануємо розпочати восени”, - розповів під час засідання у КНУ заступник Міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич

Майже усі напрацьовані матеріали проекту проходять експертну оцінку профільних фахівців та представників МОН. Це допомагає готувати проект з урахуванням особливостей освітньої системи України.

Нагадаємо, що викладачі ЗНУ підготували курс лекцій щодо проектної діяльності у межах програми “Еразмус+”.