A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Києві вперше відбувся чемпіонат «Шкільна бадмінтонна ліга»

Опубліковано 20 грудня 2021 року о 12:09


17-19 грудня у Києві вперше відбувся Всеукраїнський чемпіонат «Шкільна бадмінтонна ліга» за ініціативи Комітету фізичного виховання та спорту МОН спільно з Федерацією бадмінтону України.

У відбіркових змаганнях, які проводилися на міському та обласному рівнях, взяли участь 250 школярів із 12 областей України, до фінального етапу вийшли 14 шкільних команд.

Трійка переможців серед учнів 7 класів:

  • золото – Дніпропетровська область;
  • срібло – Донецька;
  • бронза – Одеська.

У змаганнях серед учнів 4-6 класів срібло та бронзу отримали команди з Києва, а золото вибороли школярі міста Коростишів.

Команди-переможці й призери чемпіонату отримали відзнаки та інвентар для бадмінтону, який стане у пригоді для оновленої програми уроків фізкультури. Усіх учасників нагороджено художньою літературою та призами від партнерів змагань. За результатами чемпіонату будуть сформовані збірні для участі в міжнародних змаганнях. 

Чемпіонат відбувся задля реалізації модельної навчальної програми «Фізична культура. 5-6 класи» та у межах програми Президента Володимира Зеленського «Здорова Україна». Міжнародну шкільну програму «Shuttle Time» Федерація бадмінтону України впроваджує у школах з грудня 2019 року. 

Нагадаємо, у Києві відбувся семінар-практикум щодо впровадження модельної програми для НУШ із фізичної культури.