A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Києві визначили кращого сантехніка серед учнів профтехів

Опубліковано 22 травня 2019 року о 17:36

У Києві відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії “Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування”. Його учасниками стали учні закладів профосвіти, на базі яких створено навчально-практичні центри для сантехніків.

Попередньо 20 фіналістів перемогли у регіональному етапі конкурсу.

Фінал проходив у два тури - теоретичний і практичний. Так, у першому - теоретичному - турі учнів перевіряли на знання профільних предметів, які вони вивчають у закладах. Приміром, вони мали знати правила з’єднання труб, кріплення трубопроводів, особливості монтажу системи водопостачання, правила користування професійним обладнанням тощо.

Завданням практичного туру була інсталяція рукомийника. Учні встановлювали кріплення, під'єднували виріб до магістральних труб, ставили сантехнічні крани, змішувач та сифон.

До складу журі увійшли керівники профільних компаній, інженери, спеціалісти з обслуговування сантехніки, менеджери тренінгових програм. Вони оцінювали якість роботи та вміння охайно працювати. Це пов'язано з тим, що умови конкурсу мали бути наближеними до реальних ситуацій, коли майстер працює не на швидкість, а на якість.

Отже, за підсумками змагання призові місця розподілилися так:

  1. місце посіли учні Броварського професійного ліцею Богдан Войдюк та Олександр Половець;
  2. місце розділили учні Київського регіонального вищого професійного училища будівництва Герман Грігалашвілі та Юрій Стретович;
  3. місце вибороли вихованці Подільського центру професійно-технічної освіти  Родіон Закревський та Антон Корнійчук.

Переможці й учасники фіналу отримали грамоти та цінні призи від спонсорів конкурсу.

Нагадаємо, що на Сумщині вперше провели фестиваль «Мода.Sumy.Стиль» серед учнів закладів профосвіти.