A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Києві відкрито освітній хаб «Донеччина»

Опубліковано 11 листопада 2022 року о 15:55


10 листопада 2022 року за ініціативи департаменту освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації за організаційної підтримки Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти у місті Києві на базі Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського відкрито освітній хаб «Донеччина». До урочистого відкриття долучилася заступниця Міністра освіти і науки України Віра Рогова.

Заступниця Міністра освіти і науки зазначила, що досвід Донеччини у підвищенні кваліфікації вчителів, підтримки та психологічного супроводу учасників освітнього процесу, створення безпечних умов навчання буде корисним і для інших регіонів.

Освітній хаб «Донеччина» − це інноваційний освітній простір, де внутрішньо переміщені особи (здобувачі освіти, батьки, педагоги) та місцеві жителі зможуть одержати психологічну підтримку, можливість вивчати або вдосконалювати рівень володіння українською та англійською мовами. На його базі реалізовуватимуть різні проєкти та заходи: тренінги, розмовні клуби, майстер-класи, воркшопи, фотоквести тощо. Діти дошкільного та молодшого шкільного віку зможуть із користю проводити час, а дорослі – опанувати нові навички. Створено умови для професійного розвитку педагогів та реалізації інноваційних освітніх проєктів, зокрема STEM напряму.

На базі хабу учасники освітнього процесу зможуть отримати рекомендації щодо роботи у кризових умовах у форматі «дорожніх карт» (алгоритмів дій, корисних посилань та джерел для саморозвитку).

Нині працює 4 локації: Центр наступності освіти, STEM заради майбутнього, Центр вивчення мов, Психологічна підтримка: адаптація та відновлення. Під час відкриття було презентовано роботу кожної локації.

Нагадаємо, створення освітніх хабів визначено Міністерством освіти і науки України як пріоритетний проєкт у сфері освіти під час війни, яку розв’язала рф.

Нагадаємо, мережа українських освітніх хабів збільшується: черговий хаб запрацював на Волині.