A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Києві відбувся патріотичний турнір із рукопашного бою серед школярів

Опубліковано 20 лютого 2022 року о 19:20


Сьогодні, 20 лютого 2022 року, в Олімпійському фаховому коледжі імені Івана Піддубного (місто Київ) за участю заступника Міністра освіти і науки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артура Селецького відбувся Чемпіонат України з рукопашного бою серед школярів. На татамі змагалися більше 600 найсильніших учнів і учениць з 20 регіонів країни

За результатами змагань: 

  • 1 місце зайняла команда з Київської області; 
  • 2 місце – з Дніпропетровської (Кривий Ріг);
  • 3 місце – з Вінницької.

Окрім цього, у межах заходу відбувся Всеукраїнський фестиваль «Майбутній захисник Вітчизни».

В урочистому відкритті чемпіонату також взяли участь керівник Управління державної охорони Сергій Рудь, голова Комітету з фізичного виховання та спорту Вадим Стеценко, президент Української федерації учнівського спорту Роман Греба, президент Спортивної студентської спілки України Євген Імас, президент Всеукраїнської федерації рукопашного бою Юрій Радченко та почесний президент Всеукраїнської федерації рукопашного бою Василь Крутов.

Рукопашний бій – універсальний вид спорту. Раніше його опановували військовослужбовці, рятувальники та правоохоронці, а тепер він є загальнонаціональним, ним займаються тисячі хлопців і дівчат. У чемпіонаті взяли участь спортсмени віком від 10 до 15 років. Під час показових виступів збірні команди продемонстрували прикладні навички з володіння технікою рукопашного бою зі застосуванням зброї та без.

Опановуючи рукопашний бій, школярі навчаються самозахисту, у них формується характер і воля до перемоги, патріотичне ставлення до держави та розуміння необхідності захищати її у майбутньому. 

Організатори змагань: Комітет з фізичного виховання та спорту МОН, Всеукраїнська федерація рукопашного бою, Українська федерація учнівського спорту.

Нагадаємо, XVІІ літня Універсіада України розпочалася змаганнями з тхеквондо.