A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Києві нагородили призерів міжнародних спортивних змагань серед школярів

Опубліковано 08 грудня 2018 року о 15:43

Переможців та призерів Всесвітньої Гімназіади, які цьогоріч вибороли на змаганнях 112 медалей і здобули першість у загальному заліку, нагородили подяками Міністерства освіти і науки України. Захід відбувся в межах конференції Української федерації учнівського спорту у п`ятницю, 7 грудня 2018 року, у Києві.

Кубками також відзначили переможців та призерів Гімназіади України - 2018. Крім того, двоє українських учителів, котрі запровадили у своїх школах нові види спорту, отримали премії.

"Цьогоріч українські школярі здобули першість на одних з найпрестижніших учнівських змаганнях у світі. Наша збірна, до складу якої увійшли більш як 100 учасників, виборола 39 золотих, 39 срібних та 34 бронзові нагороди. Ми можемо лише уявити, яких зусиль їм вартували ці перемоги. Ми дякуємо їм за цю наполегливу працю, а також тим, хто доклав зусиль до такого результату. Нині ми маємо багато завдань перед Федерацією учнівського спорту, і я переконаний: саме з такою молоддю Україна завжди перемагатиме", - зазначив заступник Міністра освіти і науки Роман Греба.

Під час конференції було підписано Меморандум про співпрацю між МОН України та спортивним рухом "Juniors Z".

Учасниками заходу стали Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, очільник Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадим Стеценко, президент Міжнародної федерації учнівського спорту Лоран Петринка, президент Спортивної студентської спілки України Євгеній Імас та народні депутати.

Нагадаємо, що у Києві провели учнівські спортивні ігри “Cool Games”, переможці яких представлятимуть Україну на змаганнях в Афінах.