A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Києві нагородили призерів конкурсів фахової майстерності та їхніх викладачів

Опубліковано 22 червня 2021 року о 18:46


30 учнів закладів професійної освіти, які стали призерами Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності, отримали нагороди та подарунки. Майстри виробничого навчання, які опікувалися їхньою підготовкою до конкурсу, були відзначені подяками Міністерства освіти і науки України. Нагородження призерів та їхніх викладачів відбулось сьогодні, 22 червня 2021 року, в Києві.

"Я радий бачити у стінах Міністерства освіти і науки призерів Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності та майстрів виробничого навчання, які готували їх до змагань. Для того, щоб стати кращими на рівні країни, ви пройшли непростий шлях. Наприклад, першими випробували дистанційний підхід в оцінці професійних компетентностей. Бажаю, щоб на вашому шляху до професійного успіху траплялося якнайменше перепон", – звернувся до учасників заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Він також розповів, що фінал конкурсу запам'ятається учасникам та членам журі іншими позитивними подіями. Наприклад, серед призерів за професією "Електрогазозварник" є Надія Гордєєва, учениця Монастирищенського професійного ліцею Черкаської області. Надія впевнено спростовує стереотип про розподіл професій на чоловічі і жіночі, і більше того, вже у статусі учениці отримує визнання свого професійного таланту.

Важливо, що фіналісти, які вибороли призові місця, також отримуватимуть стипендію Президента України, розмір якої нині становить 1420 грн.

Довідково.

Фінал Всеукраїнського конкурсу проходив за 5-ма професіями: "Перукар", "Електрогазозварник", "Штукатур", "Верстатник широкого профілю" та "Машиніст тепловоза". Раніше на сайті МОН були опубліковані імена призерів конкурсу. Змагання відбувалися в різних населених пунктах країни: Сумах, Кропивницькому, Запоріжжі, Козятині (Вінницька обл.) та смт Головине (Житомирська обл.).

Нагадаємо, що раніше були визначені компетенції, за якими відбудеться Всеукраїнський конкурс професійної майстерності WorldSkills Ukraine у 2021-2022 роках.