A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У ХПІ стартував STEMCamp School, учасниками якого стали близько 100 школярів

Опубліковано 05 червня 2018 року о 13:40

У НТУ “Харківський політехнічний інститут” розпочала роботу літня школа STEMCamp School. Протягом 10 днів близько 100 школярів Харківщини візьмуть участь у майстер-класах, проводитимуть лабораторні роботи та презентуватимуть власні розробки. Відкриття літньої STEM-школи відбулось вчора, 4 червня 2018 року, на базі вишу.

“Спочатку ми провели конкурсний відбір, під час якого всі бажаючі могли залишити заявку, зазначивши свої оцінки та підготувавши мотиваційний лист. Далі ми відібрали з-понад 250 претендентів сотню найкращих. Здебільшого - це підлітки віком 14-16 років, але є й молодші учасники. В межах проекту вони працюватимуть з молодими вченими політеху та інших вишів, а також розширять знання про природничі науки”, - розповів один з організаторів STEMCamp School Василь Маліков.

Учасники працюватимуть за п'ятьма освітніми напрямами: фізика, хімія, екологія, енергетика та інженерне проектування. У перші кілька днів діти прослухають лекції, після чого сформують команди з 5 учасників у кожній. Вони працюватимуть за окремим освітнім напрямом і розроблятимуть спільний проект.

Лекторами табору стануть фізики-експериментатори, закордонні волонтери та українські вчені. Завершиться STEMCamp School фестивалем науки, де учасники представлять свої напрацювання.

Нагадаємо, що раніше вчені ХПІ провели фестиваль з нагоди Міжнародного дня світла для школярів та студентів