A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У ХПІ провели “Новорічний апсайклінг” для вихованців харківської школи-інтернату

Опубліковано 13 грудня 2018 року о 11:20

Студенти, аспіранти та викладачі НТУ “Харківський політехнічний інститут” провели благодійний майстер-клас з рукоділля - “Новорічний апсайклінг” - для 25-ти вихованців харківської спеціальної школи-інтернату №2. Учасники виготовляли ялинкові іграшки та новорічні прикраси із вторинних матеріалів.

Діти разом зі студентами та викладачами кафедри хімічної техніки та промислової екології вишу створювали новорічних сніговиків. Матеріалами для виробів стали елементи старого одягу, ґудзики, декоративні стрічки, бісер тощо. Для наповнення іграшок використовували рис, а також вторинну сировину - подрібнені пластикові відходи.

“Такі зустрічі сприяють соціалізації дітей з інвалідністю, допомагають їм опановувати нові навички у інтерактивній формі. Крім того, цей досвід є корисним і для студентів. Адже вони більше дізнаються про принципи інклюзії, засвоюють ідеї толерантності на практиці й далі застосовують їх у інших сферах життя”, - зазначають організатори ХПІ.

Захід відбувся в межах проекту ХПІ та Британської ради в Україні “Інклюзія у співпраці”. Платформою для його проведення став вишівський коворкінг Арсенал ідей Україна/Простір ідей: Science&Museums.

Нагадаємо, що у Кропивницькому відкрили інклюзивно-ресурсний центр.