A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У ХНУМГ відкрили Центр трансферу технологій, який стане платформою для співпраці науки, бізнесу та влади

Опубліковано 23 квітня 2018 року о 16:39

У Харківському національному університеті міського господарства ім. О. Бекетова відкрили Центр трансферу технологій “Мегаполіс”. Він має стати місцем для співпраці вчених, представників бізнесу та влади.

На базі Центру зможуть займатися студенти вишу та молоді вчені різних наукових галузей. Проекти, за якими вони працюватимуть, стосуються проектування, інформаційних систем та просторового розташування об'єктів.

Нині студенти та викладачі різних факультетів вже працюють на правах субпідряду над проектом будинку для літніх людей, що знаходиться в Німеччині. Також створено ІТ-кластер для проведення високоточних розробок. Він зацікавить представників машинобудівного сектора, будівельного та промислового комплексу. Серед переваг використання такого кластеру – економія часу на розробку проектів, економія коштів на виконання проектних робіт, швидке прийняття проектних рішень.

Організатори обіцяють, що учасники Центру матимуть вільний доступ до навчальних ресурсів, а також відповідні умови для наукової кооперації.

Ініціаторами проекту є випускники та студенти ХНУМГ. Зокрема, вони розробили проект та концепцію майбутнього закладу, сформувавши його практичні завдання.

Нагадаємо, що на базі УжНУ відкриють унікальний Центр геномних досліджень