A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На базі ХНУ створили лабораторію технології та моди, де студенти працюватимуть на сучасному швейному обладнанні

Опубліковано 02 травня 2018 року о 17:04

У Хмельницькому національному університеті відкрили навчально-наукову лабораторію технології та моди. У ній студенти вишу здобуватимуть навички роботи з сучасним швейним обладнанням. Лабораторія працюватиме на базі кафедри технології та конструювання швейних виробів.

До наповнення нової лабораторії увійшли сучасні промислові машини, які використовують для обробки комбінованих матеріалів, шкіри, товстих тканин тощо. Учасникам презентації показали роботу 8 моделей автоматизованого швейного обладнання, а також запропонували його випробувати.

“На сьогодні наш університет успішно розвивається за багатьма науковими галузями. Однак одним із потужних напрямів підготовки студентів є легка промисловість. Зі свого боку ми докладаємо усіх зусиль, щоб наші випускники були успішними та затребуваними на ринку праці”, - зазначив ректор ХНУ Микола Скиба.

Відкриття лабораторії у ХНУ  стало можливим завдяки співпраці з українською асоціацією підприємств легкої промисловості “Укрлегпром” та компанією Softorg. Організатори розказали, що це вже друга лабораторія такого напряму, яку вони відкривають у партнерстві з вишами. Першу було відкрито торік у Київському національному університеті технології та дизайну.

Нагадаємо, що у ХНУМГ відкрили Центр трансферу технологій, який стане платформою для співпраці науки, бізнесу та влади.