A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Хмельницьких школах і садочках перевіряють стан укриттів

Опубліковано 02 серпня 2022 року о 16:30


На Хмельниччині готують заклади освіти для очного навчання з першого вересня. Головна умова – безпека. Школи та садочки повинні мати обладнані укриття. Деякі заклади використовуватимуть сховища сусідніх будівель.

Від 27 липня готовність укриттів закладів освіти Хмельницької громади перевіряє спеціально створена комісія. Вона повинна обстежити всі 57 шкіл, 65 садочків і 5 закладів позашкільної освіти, що діють на території громади. До її складу входять працівники ДСНС, Нацполіції, департаменту освіти і науки міської ради та Державної служби якості освіти.

Під час рейдів комісія звертає увагу на головні фактори: наявність двох евакуаційних входів і виходів із укриттів, а також санітарні норми приміщення. За словами головного інспектора Хмельницького районного управління ДСНС Ярослава Шевцова, допустима площа розміщення дітей – 0,6 м для однієї особи. Водночас рятувальники перевіряють стан системи протипожежного захисту, пожежної сигналізації, оповіщення, санвузли, наявність вогнегасників, питної води, їжі та меблів для розміщення дітей.

На облаштування мережі укриттів із міського бюджету виділено 12,7 млн гривень. За ці кошти планується виконати необхідні ремонтні роботи, облаштувати місця для сидіння, біотуалети, систему вентиляції.

Перевірити всі укриття та надати висновок щодо стану планують за два тижні.

Нагадаємо, на Буковині перевірено 540 закладів освіти на наявність укриттів.