A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Харкові провели конкурс для швейних училищ, де студенти представили понад три десятки колекцій для артистів та музейників

Опубліковано 20 березня 2018 року о 10:04

Студенти професійно-технічних училищ презентували 31 колекцію одягу на Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності “Прорив легкої промисловості України”, що днями пройшов у Харкові. Серед тематичних напрямів колекцій - зручний робочий одяг для працівників музеїв, костюми для артистів театру, опери, а також дитячих колективів. До конкурсу долучилися 26 закладів освіти зі всієї України.

Учасники продемонстрували різні технології розпису тканин, експериментували з оздобленням та фасонами. Водночас розроблений одяг мав бути зручним та якісним.

“Враховуючи, що учасники конкурсу - студенти училищ, а не дизайнери, вони показали досить високий результат. Цим заходом ми також хотіли продемонструвати, що навіть найталановитіший модельєр не зможе втілити у життя ідеї без відповідно фахівця - швачки, кравця чи закрійника. Тому ми активно популяризуємо ці професії”, - наголосила радник Міністра освіти і науки України Голда Виноградська.

Крім того, у межах конкурсу роботодавці провели семінар для майстрів училищ та студентів. На думку організаторів, такі заходи покращують рівень підготовки, а також дають уявлення про запити ринку праці.

Переможцями конкурсу за номінаціями стали:

  • номінація “Дитячі колекції” -  ДНЗ “Регіональний центр професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області”;
  • номінація “Колекції  для персоналу театрів та музеїв” - Центр ПТО № 1 м. Івано–Франківськ;
  • номінація “Колекції для солістки та соліста театру” - Державний ПТНЗ “Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну”.

Наразі працівники музеїв, артисти, зокрема, дитячих колективів, готові використовувати презентований одяг.